Ten minste twee mensen zijn om het leven gekomen toen een hevige storm maandag de provincie Istanbul in het noordwesten van Turkije trof. Bekijk hier de heftige beelden.

De storm blies daken op in het district Esenyurt, waarbij een moeder en haar kind om het leven kwamen, zeiden ambtenaren.

De verkeersstroom op de Noord-Marmara snelweg liep vast nadat sommige voertuigen door de hevige storm waren omvergereden.

De storm liet een klokkentoren instorten in het Çatalca district, volgens de lokale bronnen.

Tegelijkertijd werd gemeld dat bomen werden ontworteld, dakpannen werden weggeblazen, uithangborden en reusachtige kranen werden omvergeworpen in sommige delen van Istanbul als gevolg van de sterke wind.

Stormwaarschuwing

De Meteorologische Dienst heeft een stormwaarschuwing afgegeven voor verscheidene provincies in de Marmara-regio van Turkije.

De sterke wind zal naar verwachting vanaf vanochtend de provincies Istanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya en Yalova treffen.

De wind zal waarschijnlijk tussen 70 kilometer per uur en 110 kilometer per uur gaan waaien, aldus het Centrum voor Vroegtijdige Waarschuwing van de Meteorologische Dienst, dat opmerkte dat de storm schade kan veroorzaken aan daken van gebouwen en bomen omver kan werpen.

Het zei ook dat de verwachte storm het vervoer kan verstoren.

In Istanbul sloegen grote golven van wel drie meter hoog als gevolg van de sterke wind al op de kust in de wijk Caddebostan aan de Aziatische kant van de stad.

Het rampencoördinatiecentrum van de gemeente Istanbul (AKOM) heeft gewaarschuwd dat er in de grootste stad van het land sterke zuidwestenwinden, tot 90 km/uur, worden verwacht, die het vervoer nadelig zullen beïnvloeden.

De temperatuur in de stad zal morgenavond onder 10 graden Celsius dalen nadat het gisteren rond 20 graden Celsius was, zei professor Orhan Şen, een meteoroloog.

Hij zei ook dat er later deze week sneeuw zal vallen in de provincies in Centraal-Anatolië, waaronder Ankara.

Lokale autoriteiten in de westelijke provincie Izmir hebben ook een waarschuwing uitgegeven voor zware regen en sterke wind, terwijl het bureau van de gouverneur in Ankara de bewoners in de hoofdstad waarschuwde voor zware regenbuien en wind.

De slechte weersomstandigheden zullen Ankara waarschijnlijk tot morgen treffen, volgens de verklaring van het bureau van de gouverneur.

De voor vandaag geplande veerdiensten tussen Gökçeada en Kabatepe en tussen Bozcaada en Geyikli zijn geannuleerd vanwege de storm, die ook delen van de westelijke provincie Çanakkale treft.

In de noordwestelijke provincie Bursa heeft de sterke wind op 27 november bomen doen omwaaien die schade aan voertuigen hebben veroorzaakt, terwijl de muur van een leegstaand gebouw is ingestort.

In het district Serik in de provincie Antalya, aan de Middellandse-Zeekust, viel in amper 24 uur 221 kilogram regen. De hevige regenval in het district begon op 27 november.

Door de overstromingen strandden 14 arbeiders in een pakhuis in de wijk Kökez. De werknemers werden gered door eenheden van de plaatselijke gemeente en de brandweer.

Bron: Hürriyet