Mustafa Varank

Ankara benadrukt dat het besluit van Volkswagen, de Duitse autofabrikant, om de bouw van een productiefabriek in Turkije te annuleren en investeringen terug te trekken politiek gemotiveerd zijn. In hun ogen zal het besluit vooral een verlies voor Volkswagen zijn.

“We waren ervan op de hoogte dat er mensen waren die dit (de investering in Turkije) vanuit politiek perspectief niet wilden,” verklaarde de minister van Industrie en Technologie, Mustafa Varank, tijdens een persconferentie.

De Minister betreurt de beslissing, hij is ervan overtuigd dat dit verlies groter zal zijn voor Volkswagen zelf.

Volkswagen CEO, Herbert Diess, had op een eerder tijdstip de aanslepende pandemie de schuld gegeven van de beslissing. Eerder maakte het bedrijf al bekend dat het zijn plannen voor een nieuwe fabriek in Turkije annuleerde als reactie op een daling van de vraag naar nieuwe voertuigen.

TEKST FOTO: Een arbeider van Volkswagen werkend aan de montagelijn in de grootste autofabriek van Europa draagt een mondmasker. Eerder op het jaar werd de productie nog stilgelegd omwille van het coronavirus. Wolfsburg, Duitsland, April 2020.

In eerste instantie was de grootste Duitse autofabrikant van plan om de fabriek te openen in Manisa, gelegen aan de westkust van Turkije.

Vanaf 2022 zouden de Passat van Volkswagen en de Superb, een sedan van dochteronderneming Skoda, geproduceerd worden met een jaarlijkse capaciteit van 300.000 eenheden. Het totale kostenplaatje moest 1,3 miljard euro bedragen.

Ter voorbereiding had Volkswagen in oktober 2019 een dochteronderneming opgericht in Manisa met een kapitaal van 943,5 miljoen Turkse Lira (163,5 miljoen euro).

Deze onderneming diende zich te richten op het ontwerpen, produceren en assembleren van auto’s, vrachtwagens en andere voertuigen. Echter heeft het bedrijf afgelopen december een aanvraag tot liquidatie ingediend.

Voorafgaand aan het annuleren van de Turkse plannen, meldde Volkswagen medio november dat het van plan is om 1 miljard euro te investeren in de Slowaakse tak van het bedrijf. Waarvan 500 miljoen euro is vrijgemaakt voor de productie van de volgende generatie Passat en Skoda Superb modellen.

Skoda heeft daarnaast ook aangekondigd dat de productie van zijn exclusieve model, de Superb, naar Slowakije zal verhuizen. De Superb en de Passat delen immers hetzelfde platform en hebben veel gemeenschappelijke onderdelen. In de Tsjechische vestiging van Volkswagen, waar het Superb model al meer als 20 jaar wordt geproduceerd, kwam de beslissing hard aan. Vakbondsvertegenwoordigers verklaarden gechoqueerd te zijn.

In een brief geschreven door Diess, verklaart de CEO alle investeringsprojecten op te hebben geven en de huidige problemen op te lossen door zijn huidige faciliteiten up te daten.

Volgens Varank dienen globale merken geen politieke beslissingen te nemen: “Als dit bedrijf openstaat voor het publiek, bedrieg je in feite je investeerders door beslissingen te nemen op basis van politieke druk in plaats van winsten.”

De minister benadrukt dat Turkije een belangrijke economische speler is, die belang hecht aan globale investeerders. De boodschap van Varank was duidelijk: “In dit geval zal Volkswagen verliezen, niet Turkije, omdat ze hebben toegegeven dat ze hun investeerders hebben bedrogen met politieke beslissingen, niet met economische.

Sabah

A.O.