Een groep mensen van de zelfverklaarde Griekse anarchistengroep Ruvikonas viel op 13 september een kantoor van Turkish Airlines aan in Athene, meldde het Turkse staatsblad Anadolu Agency.

De groep probeerde oorspronkelijk zijn weg naar het kantoor te forceren maar beschadigde slechts de glazen deur nadat hun poging gefaald was.

Buiten kantooruren

Niemand was in het kantoor op het moment van de aanval, die plaatsvond buiten de kantooruren. Griekse politie heeft onderzoek gevoerd nabij de scene, en de anarchistengroep eiste laten de verantwoordelijkheid op voor de aanval.

Verfaanval Turkse ambassade

Ruvikonas had eerder een verfaanval uitgevoerd met als doelwit de Turkse ambassade in de Griekse hoofdstad. Ankara keurde een aanval af tegen het kantoor van Turkish Airlines in Athene gepleegd door de anarchistengroep.

Ankara keurt aanval af

“We keuren de aanval af tegen het kantoor van Turkish Airlines in Athene deze morgen, die materiële schade veroorzaakte,” staat in een geschreven verklaring gegeven door het Ministerie van Buitenlandse Zaken op 13 september.

“Er werd gemeld door de Griekse politie dat een anarchistengroep genaamd ‘Rovikonas’ (Rubicon) de verantwoordelijkheid voor de aanval heeft opgeëist. Dezelfde groepering heeft ook aanvallen begaan tegen onze ambassade in Athene op 26 juli 2016 en tegen ons Consulaat Generaal in Komotini op 5 februari 2017,” stond in de verklaring.

“Daders snel oppakken”

Het ministerie drukte ook Ankara’s verwachting uit “dat de daders van deze daden tegen Turkse vertegenwoordigingen in Griekenland gearresteerd worden en berecht worden zo snel als mogelijk.”

Hurriyet

https://www.youtube.com/watch?v=vAs4QRq7k7A&ab_channel=Halk%C4%B1nSesiTV