Amerikaanse acteur, zanger, en regisseur Robert John Davi wijdde een lied aan de democratisch verkozen Turkse president en het Turkse volk, die de democratie verdedigde tijdens de nacht van de mislukte poging tot staatsgreep op 15 juli.

Davi voerde een verrassingsconcert aan het begin van de grote gala, de 53ste Internationale Film Festival van Antalya, dat plaatsvond op zondagavond. Davi’s eerbetoon kreeg een staande ovatie van het publiek. Voordat hij één van de meest populaire nummers van Frank Sinatra’s “My Way” zong, maakte Davi een korte toespraak waarin hij de moed van het Turkse volk prees tijdens de poging tot staatsgreep.


Hij merkte op dat net als iedereen, ook hij erg bezorgd was toen hij hoorde over de poging tot staatsgreep terwijl hij in Los Angeles was en zei:

“We werden allemaal Turks op dat moment.”

“Ik zou graag dit nummer aan president Recep Tayyip Erdogan, de president van dit festival, Mr. Türel en de moed van het Turkse volk willen wijden”, zei Davi, “Dit is voor jullie allemaal.” voegde hij toe.

Georganiseerd voor de 53ste keer dit jaar, de Internationale Film Festival van Antalya, bracht bioscoopbezoekers samen met nationale en internationale films.

Op 15 juli werden meer dan 240 mensen gedood en meer dan 2000 mensen raakten gewond tijdens de mislukte poging tot staatsgreep door de Gülenistische Terreur Groep (FETO), onder leiding van Fetullah Gülen, die in zelf opgelegde ballingschap woont in de Verenigde Staten
Gülen en zijn volgelingen worden beschuldigd van een poging om Turkse staatsinstellingen te infiltreren – in het bijzonder het leger, de politie en justitie – met het uiteindelijke doel: de controle over het land. Turkije heeft de uitlevering van Gülen gevraagd aan de VS om terecht te staan voor een reeks van misdaden.

Sabah