Op 23 oktober, in de late uurtjes, raakten 4 mensen gewond toen een man zijn auto in een menigte ramde. Dit gebeurde naar aanleiding van een meningsverschil over de vraag wie het voortouw ging nemen tijdens een traditionele dans, die uitmondde tot een ware gevecht, meld Doğan News Agency.

De dader, een 20-jarige, werd gearresteerd na het incident. Het incident vond plaats nadat Ö.K. eiste om de leiding van de dans, bekend als de halay, te nemen in de stad Dilovasi. Een gevecht brak uit tussen Ö.K. en M.D., die ook de dans wilde leiden.

https://www.youtube.com/watch?v=W9-ru9qOSIM

De gasten op de bruiloft maakten snel een eind aan het gevecht tussen de twee. Later echter, reed Ö.K. met zijn auto in op M.D. en 3 anderen, in een schijnbare wraakactie.

Kritieke situatie

M.D. liep zware verwondingen op en blijft in kritieke situatie. De andere gasten die gewond raakten, Yakup Sözmen, Zekeriya Yıldız en Sedat D., werden evenals opgenomen in het Derince Ziekenhuis. Ö.K. ontvluchtte het gebied tijdens de daaropvolgende chaos, zijn wagen achterlatend.

Later belde hij echter de politie, vanuit het huis van een familielid en zei dat hij zich zou overgeven. Ö.K. werd gearresteerd door de rechtbank op beschuldiging van poging tot moord met voorbedachte rade. De vader van M.D., die ook gewond raakte bij de aanval, zei dat crash blijvende schade aan het gezicht van M.D. zal achterlaten, als hij het overleeft.

“Toen we daar aankwamen waar het incident zich had voorgedaan, waren er drie ambulances en een enorme menigte. Ik was geschokt door wat ik zag. De artsen zeiden dat hij meer dan één operatie nodig zou hebben. Ze zeiden dat de crash blijvende schade aan zijn gezicht had veroorzaakt. Ik zal alle nodige maatregelen treffen op het gebied van juridische procedures”, zei hij.

Sedat D., een oom van M.D., zei dat de aanvaller een bewuste aanslag op hun levens had gedaan. “Ik was ook op de trouwfeest… Nadat het gevecht werd opgebroken, dachten we dat de spanning ook verdwenen was. Maar toen we uit de zaal kwamen, zagen we hem. Hij ramde zijn auto, zonder te knipperen, op ons in toen hij mijn neef zag. Hij deed bewust een poging op ons leven. De conditie van mijn neef blijft kritisch”, zei hij.

Hurriyet