Foto: De Amerikaanse predikant Andrew Brunson heeft zaterdag president Donald Trump bezocht in het Witte Huis. Brunson, die vrijdag in Turkije op vrije voeten kwam, knielde bij binnenkomst in het Oval Office, ging in gebed voor de president en vroeg God om Trump bovenmenselijke wijsheid te schenken om het land te leiden. (via: telegraaf.nl)

De Amerikaanse president Trump maakte op 15 oktober bekend dat hij geen overeenkomst heeft gesloten met Turkije om de economische sancties op te heffen. Die uitspraken deed hij naar aanleiding van de vrijlating van de Amerikaanse pastoor Brunson. Pastoor Brunson werd eind vorige week in Turkije vrijgelaten en vertrok met het vliegtuig naar de Verenigde Staten.

“We hebben geen deal gesloten met Turkije”, zei Trump tegen journalisten in het Witte Huis. “Ik denk nu anders over Turkije dan twee dagen geleden. Ik heb nu positieve gevoelens over Turkije. Twee dagen geleden had ik dat niet”.

Volgens Amerikaanse president Trump heeft pastoor Brunson enorm geleden onder zijn “vervolging” in Turkije. Daar moest hij Brunson voor de rechter verschijnen op verdenking van banden met terreurorganisaties, zoals PKK en FETÖ. De geestelijke kon vrijdag na zijn veroordeling Turkije verlaten, een dag nadat het Amerikaanse NBC News op basis van anonieme bronnen had bericht dat een geheime deal was gesloten over de vrijlating van Brunson.

Donald Trump stelt dat het bericht niet klopt. Volgens Trump was geen sprake van een deal met Turkije.

Hurriyet