Ibrahim Aydemir, lid van de budgettaire commissie van de AKP in Erzurum, heeft beweerd dat als Ekrem Imamoğlu in Istanbul burgemeester wordt, deze laatste ‘standbeelden van ongelovigen’ zal laten zetten. Volgens Aydemir heeft Imamoğlu een standbeeld van Makaryos laten zetten in Beylikdüzü.

“Deze verkiezingen zijn heel belangrijk. We gaan nieuwe verkiezingen hebben als gevolg van diefstal. Deze verkiezingen gaan niet alleen over het voornemen om iemand van de AKP burgemeester te maken,” zei hij.

“Imamoğlu heeft een standbeeld van Makaryos laten zetten in Beylikdüzü. Dat heeft een diepe wond gelaten. Die persoon is iemand die ons nageslacht zelfs op een genetisch niveau nooit zal vergeten. Wie is Makaryos? Hij vermoordde tallozen van onze broeders in Cyprus. Heel zijn leven was hij een vijand van de Turken en de islam. Nu is hij onsterfelijk gemaakt in Beylikdüzü. God behoede zal Imamoğlu dit verder zetten als hij burgemeester wordt. Hij zal de standbeelden van deze ongelovigen plaatsen naast Fatih Sultan Mehmet. Deze verkiezingen zijn een strijd voor het vaderland en het geloof. We gaan blijven voortdoen tot de verkiezingen op 23 juni gewonnen zijn.”

Sputniknews.tr

T.A. ✔