Binali Yildirim, de burgemeesterskandidaat van de Turkse regeringspartij, heeft zondag zijn stem uitgebracht tijdens de herverkiezing van Istanbul.

“Ik geloof van harte dat de bevolking van Istanbul de beste beslissing zal nemen,” zei Yildirim tegen de pers nadat hij zijn stem uitbracht in het Tuzla-district van Istanbul.

“De verkiezingen zijn een zeer belangrijke gelegenheid voor een wereldstad zoals Istanbul. De ervaringen die we in het hele land hebben opgedaan kunnen we nu toepassen,” klonk het verder.

Yildirim verontschuldigde zich ook voor het “bewust of onbewust” maken van fouten.

“Vandaag is het tijd om een einde te maken aan de wrok en zich te concentreren op de toekomst,” voegde hij toe.

Yildirim begroette samen met zijn vrouw en zijn twee kleinkinderen, een groep mensen die zich voor het stembureau hadden verzameld.

Yildirim strijdt opnieuw om de burgemeesterssjerp van Turkije’s meest dichtbevolkte stad nadat de stemuitslagen van de eerste verkiezingen op 31 maart, ongeldig werden verklaard door de Turkse Verkiezingsraad (YSK).

Miljoenen Turkse kiezers trokken bij de lokale verkiezingen van 31 maart naar de stembus om nieuwe burgemeesters, gemeenteraadsleden, buurtfunctionarissen en ouderenraden te kiezen.

Anadolu

O.A. ✅