Nusret Gökçe

Nusret Gökçe, wereldwijd ook bekend als Salt Bae, is een 36-jarige restauranthouder en hoofd van een internationale keten van biefstukrestaurants, genaamd Nusr-Et.

Op sociale media veroorzaakte hij veel woede door een foto die hij op Instagram deelde. In de foto was hij te zien in een slachthuis, waar buffels dicht opeengepakt stonden. Als bijschrift voegde hij de tekst: “een belangrijke ontmoeting” bij.

Zijn post werd minstens een miljoen keer geliket, en kreeg ook 25.000 reacties. Daarbij waren ook veel negatieve reacties, onder meer van enkele Turkse beroemdheden en journalisten.

“Dit is 1 van de meest immorele, wrede en afschuwelijke beelden die ik ooit gezien heb”, tweette journalist Cem Seymen.

“Dit is een foto van de arrogante mensheid, die slaaf is geworden van industriële productie, en nog denkt dat hij alle levende wezens overheerst.”

 

View this post on Instagram

 

Very important meeting #saltbae #saltlife #salt

A post shared by Nusr_et#Saltbae (@nusr_et) on

Ook Gökhan Özoğuz, muzikant bij de punkrockband Athena, noemde de foto afschuwelijk. De ervaren acteur Ahmet Mümtaz reageerde op de foto met een citaat uit de bekende roman Animal Farm (Dierenboerderij) van George Orwell: “Alle dieren zijn gelijk, maar sommige dieren zijn meer gelijk dan anderen.”

Salt Bae trok internationale aandacht met een video waarin hij zijn vlees op een bijzondere manier zoutte, waar hij nu nog steeds bekend om staat. Toch kreeg zijn reputatie in 2019 al een deuk toen hij ervan beschuldigd werd een deel van de fooien van obers in een restaurant in New York voor zichzelf te houden.

K.L.

(Bron: Hürriyet)