First lady Emine Erdoğan heeft de Muslim Women Achievements Award ontvangen die de U.S. Council of Muslim Organizations (USCMO) toekent aan moslimvrouwen voor hun prestaties en bijdragen aan de gemeenschap en de samenleving.

Tijdens het evenement op 18 september vestigde Erdoğan de aandacht op de oorlog in Oekraïne en de gevolgen daarvan voor het aantal vluchtelingen in de wereld.

“Zoals u weet is ons land door de geschiedenis heen een veilige haven geweest voor hen die oorlogen en onderdrukking zijn ontvlucht. Wij hebben de poorten van dit toevluchtsoord ook geopend voor onze Oekraïense broeders en zusters,” zei zij.

Turkije zal op internationale platforms de stem van alle onderdrukten blijven, van Afrika en Oekraïne tot Palestina en Syrië, zei Erdoğan.

“Het is mijn wens dat deze inspanning een gemeenschappelijk streven van de hele mensheid wordt.”

Erdoğan verklaarde dat Turkije zich inspant om overal te helpen zonder onderscheid van godsdienst, taal of ras, en zei dat zij geen verschillende mensen zagen maar leden van dezelfde menselijke familie die in nood waren geraakt in Afrika, Syrië, Palestina en Oekraïne.

“De ervaring van Turkije met humanitaire hulp is uniek. Het is veel meer dan buitenlands beleid,” zei ze.

Turkije stuurde hulp naar 160 landen en doneerde 4,42 miljoen doses vaccin aan Afrika, terwijl de hele wereld in onzekerheid verkeerde over de COVID-19 pandemie, zei de first lady.

“Wij geloven dat bevrijding zinvol is als het allemaal samen gebeurt en niet alleen,” voegde ze eraan toe.

De first lady vergezelt president Recep Tayyip Erdoğan in New York.

Bron: Hürriyet