Dilara Yıldız en Oktay Dönmez

Dilara Yıldız, een 29-jarige advocate, ingeschreven bij de balie van Istanbul, werd doodgeschoten door Oktay Dönmez, naar verluidt haar ex-verloofde, in een restaurant in het district Tuzla.

Dönmez zou zich aan Yıldız hebben voorgesteld als een sergeant, maar bleek in plaats daarvan lid te zijn van een “prostitutiebende”.

Naar verluidt heeft Oktay Dönmez ingebroken in het huis van Dilara Yıldız en is hij daar tien dagen alleen gebleven toen zij de stad uit was.

Hij zette ook een pistool tegen het hoofd van de advocaat en probeerde haar een akte te laten ondertekenen om de eigendommen van de vrouw in beslag te nemen.

Men heeft vernomen dat Yıldız, in een poging om zichzelf te redden, de politie heeft ingelicht over haar verblijfplaats en Oktay Dönmez ervan heeft overtuigd haar te ontmoeten in een restaurant in de buurt van een politiebureau, zonder dat Dönmez daar weet van had.

Toen hij politieteams naar het restaurant zag komen, stond Oktay Dönmez op en vuurde vijf schoten af op de jonge vrouw, waarbij hij haar uiteindelijk doodde in het bijzijn van tientallen getuigen.

Politieagenten betrapten Dönmez op de plaats delict.

Verder werd bekend dat Dilara Yıldız al vele malen eerder een strafklacht tegen Oktay Dönmez had ingediend en dat Dönmez zelfs een schorsingsbevel van een rechtbank had gekregen.

Uit berichten op sociale media die na de moord naar buiten kwamen, bleek ook dat Yıldız herhaaldelijk doodsbedreigingen ontving van haar ex-verloofde.

Yıldız, die als advocate en activiste worstelt met geweld tegen vrouwen, is het zevende slachtoffer van vrouwenmoord geworden tot nu toe in 2022.

Bron: Hürriyet