De gouverneur van de zuidoostelijke provincie Diyarbakir heeft gezegd dat Turkse veiligheidstroepen in totaal 44 auto’s geladen met bommen hebben gevonden in provincie Diyarbakir als deel van de anti-terreuroperaties van afgelopen jaar.

De in beslag genomen voertuigen gingen gebruikt worden in aanvallen in Diyarbakir en andere delen van Turkije zei gouverneur Basri Guzeloglu op 11 januari.

 “Onze veiligheidstroepen hebben deze voertuigen gevonden na nauwkeurig werk. Een groot succes werd bereikt door het voorkomen van dergelijke verraderlijke handelingen,” zei hij.

Algemene veiligheid van 2017

Guzeloglus verklaringen kwamen er tijdens een meeting met de Regionale Bevelhebber van de Gendermarie Majoor-Generaal Halis Zafer Koc, politiecommissaris Tacettin Aslan en Provinciaal Brigadier-Generaal Ali Demor om de algemene veiligheid van 2017 te beoordelen.

De gouverneur gaf ook belangrijke statistieken vrij over de strijd tegen de verboden terreurgroep PKK in Diyarbakir. In 2017 steeg het aantal operaties tegen de groep met 378 procent vergeleken met vorig jaar voor een totaal van 3667. Tijdens de operaties in 2017 werden in totaal 98 PKK-terroristen ‘geneutraliseerd’, zei hij.

Autoriteiten gebruiken de term ‘geneutraliseerd’ in verklaringen om te zeggen dat de militanten in kwestie gedood, gewond of gevangen werden.

Van de 98 PKK-terroristen werden 74 dood en 19 levend gevangengenomen, terwijl de overige 5 zich overgaven.

Hurriyet