Foto: De 33-jarige Serdar Ay

De Turkse Nederlander, Serdar Ay, die vorige week werd vermoord toen hij in een auto door het Amsterdamse Osdorp reed, is wellicht slachtoffer geworden van een vergismoord. De Amsterdamse politie zegt daar ‘zeer serieus’ rekening mee te houden.

De 33-jarige man werd door meerdere kogels geraakt en volgens de politie ‘wijst alles erop dat dit een gerichte actie was: een liquidatie’.

De Amsterdamse politie houdt er ‘zeer serieus rekening mee’ dat de moord op de Turkse Nederlander een vergissing is geweest. De schutters zouden hem voor iemand anders hebben aangezien, dat schrijven Nederlandse media.

De Turkse Nederlander (33) reed vorige week in de nacht van maandag op dinsdag in een geleende zwarte Volkswagen Polo door Osdorp, toen hij volgens de politie door veel kogels werd geraakt. De 33-jarige Serdar werd in kritieke toestand naar de hopsitaal gebracht, maar een paar uur later overleed hij.

Foto: VW Polo waarin het slachtoffer reed

De politie houdt nog alle scenario’s open, maar houdt er ernstig rekening mee dat de 33-jarige Ay niet het beoogde doelwit van de schutters was.

Bewoners die gisteren het nieuws zagen in Opsporing Verzocht reageren vandaag ontzet: “Als er zo met mensenlevens wordt omgegaan, zo van: sorry, foutje bedankt. Ja, dat is een schande.”

Hoewel Serdar Ay voorkomt in de politiesystemen houdt het onderzoeksteam er ‘zeer serieus’ rekening mee dat hij mogelijk voor iemand anders werd aangezien.

Het slachtoffer reed op de avond van de moord in een zwarte Volkswagen Polo die hij van een kennis had geleend. De politie houdt er rekening mee dat de eigenaar van de auto het beoogde slachtoffer van de aanslag was.

Van de daders van de moord ontbreekt nog ieder spoor. Daarom deed de politie eerder in Opsporing Verzocht een oproep aan getuigen om zich te melden.

Het is de laatste jaren vaker gebeurd dat moordenaars bij een liquidatie de verkeerde doodschoten. Zo werd in januari 2015 de onschuldige Ghanese bordenwasser Nyantakyi voor het huis van zijn vriendin in Osdorp doorzeefd met kogels.

Bron: TT