Foto: Een hotel in Hasselt

Een 25-jarige Genkenaar met Turkse roots is veroordeeld tot drie jaar cel, waarvan de helft met uitstel, omdat hij probeerde zijn 21-jarige verloofde te wurgen. Het incident speelde zich af op 22 augustus in 2018.

De twintiger met Turkse roots vroeg haar om de ogen te sluiten zodat hij haar een halsketting kon aandoen, maar greep haar naar de keel.

De 25-jarige Genkenaar met Turkse roots trok met zijn toen 21-jarige verloofde naar een hotel in Hasselt. Zijn verloofde moest op het bed gaan zitten, mocht haar niet omdraaien waarna hij haar een halsketting zou omdoen.

Wat volgde was een wurging door de man die aan vechtsport doet en met wie ze twee maanden later zou trouwen. De 21-jarige vrouw zakte vervolgens ineen.

“Het was een verrassing”, aldus de advocaat van de 21-jarige vrouw. Ten slotte stopte de wurgpartij omdat door het lawaai andere hotelgasten kwamen aankloppen.

De reden voor het incident is nog steeds niet onduidelijk. Op het proces daagde de 25-jarige verdachte niet op. Tijdens het politieverhoor draaide hij de rollen om en stelde dat de 21-jargie ex-verloofde hem aanviel.

Slachtoffer in shock

De rechter hechtte geen geloof aan zijn verhaal op basis van het onderzoek. “Het 21-jarige slachtoffer was in shock, zodat het haar niet verweten kan worden dat ze niet onmiddellijk uit het hotel is gevlucht na de feiten. Daardoor is zij alsnog in het voertuig van beklaagde gestapt. Ook kan haar niet verweten worden dat zij niet onmiddellijk klacht is gaan neerleggen.”

De drie jaar celstraf is voor de helft met uitstel, net als de 4.000 euro boete. Aan zijn ex-verloofde moet de 25-jarige Genkenaar 2.480 euro betalen.

De ouders van het 21-jarige slachtoffer schaamden zich dat er kwaad over het gezin werd gesproken. Ze kregen 500 euro vanwege de kosten voor het huwelijksfeest, waaronder de uitnodigingen.

Bron: TT