Zo´n 197 kinderen zitten in de gevangenis door beschuldigingen van terreur. In totaal zitten er sinds 1 augustus 2,767 kinderen tussen 12-18 jaar in de gevangenis. Dit meldde de Algemene Directie van Gevangenissen en Huizen van Bewaring.

Er zitten 1,403 kinderen van dit totaal in onderwijsinstellingen voor kinderen en jeugdgevangenissen en 1,364 zitten momenteel in volwassen gevangenissen. Dit werd als antwoord gegeven op een officiële vraag van Onursal Adıgüzel, de wetgever van de grootste oppositiepartij CHP (Republikeinse Volkspartij).

Onderwijs

De Directie meldde ook dat 111 van het totaal aantal kinderen in de gevangenissen een basiscursus in geletterdheid krijgen. 62 kinderen krijgen secundaire cursussen geletterdheid en 187 kinderen volgen afstandsonderwijs van middenscholen. 495 kinderen volgen afstandsonderwijs van de laatste jaren van het secundair onderwijs. 219 jongeren krijgen een normale opleiding. Er volgt maar één kind een opleiding aan een universiteit.

15 van de 197 kinderen die opgesloten werden omwille van terreur-gerelateerde beschuldigingen, verblijven in onderwijsfaciliteiten. 4 van hen hebben zich momenteel al ingeschreven in het onderwijs. 33 van de 182 kinderen die in een kindergevangenis of in de kinderafdeling van de volwassen gevangenis verblijven, zijn momenteel ingeschreven in een non-formeel onderwijssysteem.

Hurriyet