Een 17-jarige inwoner van de provincie Trabzon aan de Zwarte Zee, Mert Topal, zal naar Californië afreizen om met techgigant Apple te werken aan een nieuwe reclamecampagne, zo meldden Turkse media.

Topal zei dat hij dacht “Waarom niet?” toen hij solliciteerde voor de rol in de advertentiecampagne, en was zeer verrast toen hij een positieve reactie kreeg.

Mert Topal, een 17-jarige middelbare scholier uit de Turkse provincie Trabzon aan de Zwarte Zee, is door de Amerikaanse techgigant Apple uitgenodigd om in Californië mee te werken aan een reclamecampagne, zo meldden lokale media.

Topal is ook amateurvoetballer, en solliciteerde naar de rol in de advertentiecampagne op de kans dat hij een positieve reactie zou krijgen, zei hij.

Waarom niet?

“Mijn vrienden en ik hebben het altijd over onze dromen om model of acteur te worden”, zei Topal. “Ik zag de Apple-advertentie na een van die gesprekken en dacht: ‘Waarom niet?'”

Topal had een tijdje gesprekken met een Apple-vertegenwoordiger voordat ze hem vroegen voor een online interview, zei de tiener.

“Ze vertelden me dat ik was aangenomen en naar de VS moest gaan. Mijn familie kon het niet geloven toen ik het hen vertelde,” zei Topal.

De middelbare scholier zal vergezeld worden door zijn moeder, omdat hij minderjarig is, en zal op 20 april vertrekken voor zijn verblijf van vier maanden in Californië.

Topal zei dat hij hoopte met het geld dat hij van Apple zal krijgen een bijdrage te kunnen leveren aan de opleiding van zijn broers en zussen.

Bron: Turkse media