De 31-jarige Bekir E. wordt verdacht van het doodschieten van de 16-jarige scholiere Humeyra dinsdag in de fietsenstalling van het Rotterdam Designcollege. 

Bekir E.

In de buurt gaan geruchten rond dat de familie van het slachtoffer wraak wil nemen op de familie van de dader. Volgens die geluiden houdt de politie rekening met een wraakactie. Ook dit kan nog niet officieel worden bevestigd.

De schietpartij vond rond 13.00 uur plaats in de vmbo-school. Het meisje werd nog gereanimeerd door de toegesnelde ambulancebroeders, maar tevergeefs. Een klein groepje leerlingen zag de schietpartij gebeuren. Zij krijgen hulp. Ook andere leerlingen reageerden geschokt.

„Ik was buiten en hoorde twee schoten”, zegt Eren (14), leerling van het Designcollege. „Het bleef vijf seconden stil. Toen hoorde ik weer zes schoten.” Nezdet (14) zag tot zijn ontzetting het meisje liggen. „Iemand rende de kantine binnen en riep dat er iets aan de hand was. Ik dacht vuurwerkkruit te ruiken. Anderen vertelden dat er was geschoten. Toen liep ik richting het fietsenhok en zag ik opeens het meisje liggen.”

Mooi, lief meisje’

Het meisje werd nog gereanimeerd door de toegesnelde ambulancebroeders, maar tevergeefs. Waarom is dit in hemelsnaam gebeurd, vragen de leerlingen zich af. „Het was zo’n mooi, lief meisje dat altijd naar iedereen lachte”, zegt een mede-scholiere. Sommige scholieren vermoeden dan ook dat het om haar ex gaat. De politie kan dat nog niet bevestigen. „Wel is het een bekende”, zegt een woordvoerder. Het onderzoek is in volle gang.

Telegraaf