Na meer dan twintig jaar huwelijk heeft een Turkse man ontdekt dat zijn drie kinderen eigenlijk van een andere biologische vader zijn. Zijn vrouw had hem al die tijd bedrogen.

“Mijn hele leven berust op leugens,” zegt de 45-jarige banketbakker Necdet Ç. Zijn vrouw heeft hem niet alleen bedrogen met een andere man, maar heeft hem ook opgelicht door hem over te halen om voor haar een appartement te kopen.

De man is een procedure gestart om te scheiden van zijn 37-jarige vrouw, İlkay Y. Het verhaal over dit bijzondere huwelijk haalde deze week de voorpagina’s van de Turkse kranten.

De vrouw, die er met een andere man van door is, liet Necdet Ç. weten dat hij het hoederecht over hun kinderen niet kan krijgen, omdat een andere man de vader is.

“We kwamen uit hetzelfde dorp. Toen we trouwden, heeft mijn schoonvader me overtuigd om ons huis op naam van mijn vrouw te laten zetten, om het eigendom te beschermen tegen potentiële schuldeisers. Ik was namelijk ook een banketbakkerij begonnen. Ik heb ermee ingestemd onder druk,” aldus Necdet Ç.

Acht uur per dag

“Ik werkte acht uur per dag, maar mijn vrouw was altijd thuis. Ik begon te vermoeden dat ze me bedroog toen ze voor langere periodes naar het huis van haar vader begon te gaan.” Hij merkte op dat een DNA-test effectief heeft uitgewezen dat hij niet de vader is van de drie kinderen.

Volgens hem is zijn vrouw zo’n zes jaar geleden “ontsnapt” met hun kinderen. Vanaf dan woonde ze in Istanbul, maar ze “veranderde voortdurend van adres” met de man waarvan hij denkt dat het de echte vader is.

“Ik was erbij toen ze geboren werden in het ziekenhuis. Ik was degene die hen knuffelde en hen naar school bracht. Nu kom ik tot de ontdekking dat heel mijn leven een leugen is,” zegt hij. “Als ik nu ook nog mijn huis verlies, blijf ik helemaal berooid achter. Maar ik verwacht niets meer van haar. Ik hoop enkel nog dat God haar en die man straft.”

Hürriyet

S.V.R.