Een 13-jarig meisje van Turkse afkomst werd geprezen voor har moed nadat ze samen met haar vriendinnen een slachtoffer van huiselijk geweld redde in Zweden. Volgens berichtgevingen probeerde de 13-jarige Selin Fortaci, die na school op weg naar huis was, een man tegen te houden die een vrouw sloeg op straat in Stockholm.

“We waren in een supermarkt toen we een vrouw hoorden schreeuwen. Een man was aan het roepen tegen de vrouw en probeerde haar te wurgen maar geen enkele volwassene die voorbijliep kwam tussen”, vertelde Fortaci aan de Turkse media. Ze ging verder door te zeggen dat ze de man probeerde te waarschuwen met haar vriendinnen maar de man bleef de vrouw slaan. De jonge meisjes probeerden de man dan fysiek tegen te houden waarna ze de politie belden.

Fortaci verklaarde dat ze niet zeker was of het koppel getrouwd was en ze voegde eraan toe dat de vrouw aan het huilen was na het incident. De vrouw knuffelde de meisjes en bedankte hen. De politie arriveerde binnen 2 minuten en bracht de vrouw onder bescherming.

ffffffffffffffff
Klik verder om te af te spelen

Facebookpagina

De politie van Stockholm bedankte Fortaci en haar vriendinnen voor hun moed en nam een foto met de meisjes. De politie deelde de foto van de meisjes op hun Facebookpagina en zei dat de situatie heel anders had kunnen uitdraaien als de meisjes niet tussenbeide kwamen. De politie uitte haar dankbaarheid aan de meisjes voor hun hulp.

Sabah