Het slachtoffer van een steekpartij in Tottenham op 18 juni is plaatselijk geïdentificeerd als de 17-jarige Ali Baygören. Dat schrijft de Britse krant My London. 

De tiener werd op zaterdag (18 juni) doodgestoken en twee mannen zijn gearresteerd in verband met het incident.

De pas gediplomeerde elektricien Ali werd vlak voor zijn voordeur dodelijk neergestoken toen hij zaterdag zijn woning verliet om te gaan werken.

Zijn moeder hoorde zijn geschreeuw en rende naar buiten om haar stervende zoon te zoeken, volgens buren.

Zijn vader Ibrahim vertelde in tranen: “Ali was net klaar met zijn opleiding tot elektricien.”

“Hij zei tegen zijn moeder ‘Ik werk om je geld te geven’. En hij zou zeggen ‘Pap, ik ga een nieuwe auto voor je kopen’. Hij was een goede jongen.

Een 15-jarige jongen is aangeklaagd voor moord, bevestigde de politie op maandag. De politie zei dat hij zondag was aangeklaagd en later op maandag voor de rechtbank zal verschijnen.

Twee politieagenten bewaakten een tent op enkele meters afstand van de voordeur.

Dood verklaard

Agenten gingen naar de locatie en verleenden eerste hulp. Ondanks hun inspanningen en die van collega’s van de ambulance, werd de 17-jarige ter plaatse dood verklaard.

Lokalen hebben een demonstratie georganiseerd tegen bendegeweld naar aanleiding van Ali’s dood. Op een poster voor de mars die op sociale media wordt gedeeld, staat: “Nee tegen bendes.”

De demonstratie vindt plaats op Orchard Place op 20 juni om 19.00 uur. Op de poster staat ook: “geen onschuldige doden meer”.

Buurtbewoners vertelden de media dat ze bang zijn geworden van het incident. Een 54-jarige vrouw die anoniem wenst te blijven, zei:

“Ik heb dit al lang niet meer als een veilig huis ervaren, maar dit had ik nooit gedacht – ik kan niet ademen als ik denk aan wat er gebeurd is. Ik denk alleen maar aan zijn moeder – ik hoorde zijn moeder schreeuwen.”

Buurtbewoner Tasnia Ali, 39, zei ook: “Ik weet niet wat er van de maatschappij geworden is. Het maakt je bang om ruzie te maken met iemand omdat je niet weet of ze een mes hebben. Waar gaat het heen met de wereld?”

De politie zei: “Rechercheurs doen een oproep voor informatie en getuigen na een dodelijke steekpartij in Tottenham.”

“Een dringend onderzoek is aan de gang. Twee personen zijn gearresteerd in verband met het incident en beiden zijn in voorlopige hechtenis genomen,” klinkt het in een verklaring.

Bron: Engelse media