De 12-jarige Ilayda

De politie van Rotterdam is met man en macht op zoek naar de 12-jarige Ilayda. Sinds gistermiddag ontbreekt van haar ieder spoor.

De 12-jarige Ilayda vertrok op de fiets van haar school in Barendrecht richting haar huis in Rotterdam-Zuid, maar daar arriveerde ze nooit.

Afgelopen nacht heeft ze dan ook niet thuis geslapen. “Het is zorgelijk dat een meisje van 12 jaar oud ‘s nachts niet thuis is, dat hoort gewoon niet”, dat zegt een politiewoordvoerder.

Op Facebook en Twitter werd een oproep gelanceerd om uit te kijken naar Ilayda. Daarin staat dat zij woensdag om 13.20 uur klaar was met school en gelijk naar huis zou gaan. Om 13.30 uur is gezien dat zij terug te de school in liep. Om 15.30 uur is er via Teams voor het laatste contact met haar geweest. Toen gaf ze aan naar huis te gaan.

Maar daar kwam ze dus nooit aan. Haar moeder maakt zich grote zorgen. Volgens het bericht is Ilayda zo’n 1.55 meter lang. Ze heeft donker haar en droeg woensdag een zwarte hoofddoek, een paars mondmasker en gehaakt zwart vest.

Het is nog onduidelijk of Ilayda iets is overkomen, of dat ze mogelijk bij iemand anders bivakkeert. De politie is afgelopen nacht bezig geweest met het onderzoek en de zoektocht naar Ilayda.

De politie deelt op sociale media ook een foto van Ilayda in de hoop dat mensen haar herkennen en weten waar ze is.

Bron: TT