Berk Öcalan (links) en Bahar Candan (rechts)

Berk Öcalan viel zijn vriendin aan omdat ze een foto van een andere man op sociale media had geliked, meldde het dagblad Hürriyet.

Ondertussen slachtten twee andere mannen twee vrouwen af, waarmee de vrouwenmoorden in het land blijven stijgen.

Een Turkse man genaamd Berk Öcalan mishandelde zijn vriendin met een honkbalknuppel omdat ze een foto van een andere man op Instagram had geliked, waarbij hij haar arm brak en meerdere schaafwonden achterliet, meldde het dagblad Hürriyet.

Öcalan en overlevende Zeynep Ç. hadden ongeveer anderhalf jaar verkering gehad, vertelde ze de politie, en ze had zelfs hun gezamenlijke woning in İzmir verlaten na een ruzie van zo’n vijf maanden geleden.

Zeynep Çetinkaya

In de nacht van 23 maart zag Öcalan naar verluidt dat Zeynep Ç. de foto van een andere man op Instagram had geliked.

“Hij begon me te vragen waarom ik die foto leuk vond en wie die man was. Hij gedroeg zich krankzinnig en geloofde niets van wat ik zei,” zei Zeynep Ç.

Öcalan sloeg Zeynep Ç. meerdere keren met een honkbalknuppel, sloot haar op in het huis en nam haar telefoon af, zei ze.

Öcalan viel de overlevende de volgende dag opnieuw aan toen hij een alcoholfles niet kon vinden, en stuurde haar vervolgens het huis uit naar het huis van zijn moeder, toen zij in plaats daarvan naar de politie ging.

Zeynep Ç. merkte op dat de politie een ziekenwagen belde, dat haar onderzoek een gebroken arm aan het licht bracht, en dat ze nadien terugkeerde naar Istanbul.

Afzonderlijk circuleerden op sociale media beelden van een man die een vrouw in een zaak aanviel.

“Zie je hoe ze moediger zijn geworden sinds de terugtrekking van de Conventie van Istanbul?”, schreef een gebruiker onder de beelden van de aanval van de man.

Ten slotte werd kunstenares Bahar Candan aangevallen door een man op een bijeenkomst omdat hij zei dat hij “niet van haar uiterlijk hield”.

“Waarom werd de man die Bahar Candan aanviel vrijgelaten? Waarom werd hij niet gearresteerd? Waarom zijn er geen preventieve maatregelen en wetten tegen toenemend geweld?” twitterde een gebruiker over de aanval.

Necla Demirbaş

Een man met de naam Olgun Gül schoot op 27 maart in Aydın zijn voormalige partner Necla Demirbaş in het volle daglicht dood, terwijl getuigen zich haastten om de vijfjarige dochter van het slachtoffer van de plaats delict weg te halen.

Ondertussen, in het Egeïsche Izmir, stak een man genaamd Anıl Yolum zijn 17-jarige en vijf maanden zwangere partner Sezen Ünlü fataal neer op straat, wat in het hele land tot verontwaardiging leidde over de brutaliteit van zijn misdaad.

Sezen Ünlü

De burgemeester van Izmir, Tunç Soyer, zei dat de gemeente haar best zal doen om het geweld tegen vrouwen in het land tegen te gaan.

Bron: Turkse media