Ekrem İmamoğlu

De zanger Kıraç, die zich omschrijft als een vaderlandslievende persoon, heeft zich uitgesproken tegen lessen Engels in Turkije. Volgens Kıraç zorgt een Engelstalig onderwijs “voor een verloedering van de Turkse levensstijl”.

“Ik maak me zorgen over de wereld en ons leven. Mijn kinderen hebben op school problemen met het Engels. Men probeert hen die taal met dwang aan te leren. Ze zijn ijverig maar in de les Engels zijn ze ongelukkig.

De lessen Engels in Turkije moeten stoppen. Sommige ouders zien het Engels als een topprioriteit. Het Engelstalige onderwijs verloedert de Turkse levensstijl. Ik hou van mijn vaderland. We moeten alle ideologieën naast ons neerleggen en ons vaderland omarmen. Turkije moet ontsnappen aan de hegemonie van Amerika.

We moeten een volledig onafhankelijk land worden. Amerika is een corporatistisch land, ze besturen de wereld als een bedrijf. Turkije moet volledig zelfvoorzienend worden,” aldus de zanger.

T24

T.A.