De eigenaar van het eiland Karaca, gelegen in de Golf van Gökova, heeft de verkoopprijs van het eiland bijgesteld van 145 miljoen Turkse lira (9,3 miljoen euro) naar 360 miljoen lire (23 miljoen euro).

Makelaars in de zuidwestelijke provincie Muğla’s Marmaris district, waar het eiland zich bevindt, zeiden dat de eigenaar een Turkse zakenman is die in de V.S. woont.

Volgens een advertentie geplaatst op e-property sites, zijn er drie vrijstaande huizen, drie baaien en 65 decares bos op het 316.000 vierkante meter grote eiland, dat op de route van de blauwe reis ligt.

Hoewel het eiland een archeologische vindplaats is en er ernstige bezwaren zijn tegen de verkoop ervan, zei de advertentie:

“Dankzij de bestemmingsplanstatus kan de nieuwe koper er een jachthaven, een restaurant en een accommodatiecentrum bouwen.”

Het eiland, genoemd naar het dorp dat er tegenover ligt, ligt ongeveer 400 meter van het vasteland.

De prijs per vierkante meter was tot 24 april 459 liras ($31). Het is nu gesprongen naar 1.139 liras ($77) met de update van de vraagprijs.

Het beroemde Sedir eiland ligt ten noorden van Karaca eiland.

Turkeymarinas, een blog die beroemde baaien van het land presenteert, heeft het eiland speciaal aanbevolen voor liefhebbers van snorkelen.

“De zee aan de oostkant van het eiland, die 150 meter diep is, verbergt gezonken galjoenen uit de Romeinse tijd die gebruikt werden om wijn te vervoeren naar Rome in kleicontainers,” meldde het.

Bron: Hürriyet