Een video van een Turkse man, Ibrahim Zarap, die zijn ex-vrouw voor de ogen van hun dochter straat schopt en slaat, heeft op sociale media tot zeer scherpe reacties geleid.

Een rechter heeft de man inmiddels in hechtenis laten nemen, meldt de Turkse media. In Istanbul wordt momenteel geprotesteerd tegen geweld tegen vrouwen.

De aanval vond gisterenavond plaats in de Noord-Turkse stad Samsun, aldus de Turkse media.

In de video, gemaakt vanuit een nabijgelegen huis, is te zien hoe een vrouw op de grond ligt, terwijl een man meerdere malen tegen haar hoofd en lichaam schopt en haar in het gezicht slaat.

Hun 5-jarige dochter staat ernaast en huilt. Omwonenden belden een ambulance, aldus het persbureau.

De vrouw liep geen levensbedreigende verwondingen op, volgens officiële rapporten. De dader werd diezelfde avond nog opgepakt.

De video werd op grote schaal gedeeld op sociale media en leidde tot woede. De communicatiedirecteur van president Erdogan meldde daarna op Twitter dat de zaak op de voet zou worden gevolgd.

In Istanbul protesteren honderden vrouwen, een dag voor Internationale Vrouwendag, tegen geweld tegen vrouwen. De organisatie ‘Wij gaan de moord op vrouwen stoppen’ roept op om wetten in te voeren ter bescherming van vrouwen.

Volgens de organisatie zijn er in 2020 in Turkije zeker driehonderd vrouwen door mannen vermoord.

In de helft van de gevallen was de partner van het slachtoffer de moordenaar. In Istanbul staat maandag een manifestatie gepland ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag.

Bron: Turkse media

De Turkse docu die zelfs Netflix niet durft uit te zenden