De FIS Wereldbeker Snowboard zal dit weekend georganiseerd worden in Erciyes voor de 2de keer. Ongeveer 200 snowboarders uit 20 landen zullen meedoen aan het toernooi.

Murat Cahid Cıngı, voorzitter van de raad van Erciyes A.S., vertelde Anadolu Agency in een interview dat Erciyes nu voldoet aan de internationale normen voor het hosten van de internationale ski-winter sportevenementen nadat de gemeente Kayseri een investering van € 350.000.000 ($ 370.000.000) had gemaakt.

Succesvolle evenementen

“Als de infrastructuur zich blijft verder ontwikkelen, kunnen we succesvolle evenementen blijven organiseren en de faam van Erciyes zal wereldwijd worden verspreid.

Er zijn geen technische gebreken in onze infrastructuur. Landen die eerder zeer succesvol waren in wintersporten zoals de Verenigde Staten, Canada, Zwitserland, Oostenrijk, Duitsland, Frankrijk, Japan, China, Zuid-Korea en Rusland zullen deelnemen aan het toernooi. Turkije zal ook deelnemen aan dit evenement en hopelijk zullen we een medaille winnen,” zei Cıngı.

LEES OOK: Turkije is de geboorteplaats van het snowboarden!

Vulkaan

Erciyes is een enorme stratovulkaan en ligt ongeveer 25 kilometer in het zuiden van Kayseri in Turkije. Het is de hoogste berg in Centraal-Anatolië, met zijn top van 3,916 meter en is een belangrijke ski bestemming in Turkije, vooral tussen november en april.

Sabah