Tarkan en Kıvanç Tatlıtuğ

De verouderingsfilter van FaceApp heeft het internet op ongezien tempo ingepalmd, maar de app kan een aantal veiligheidsrisico’s met zich meebrengen. Mensen delen volop selfies dankzij de filter die laat zien hoe ze er over 30 jaar uit zouden kunnen zien.

Deze leuke app is echter niet onschuldig: wanneer u de app downloadt en akkoord gaat met de algemene voorwaarden, gaat u ook akkoord met meer dan het laten verouderen van uw gezicht door de app.

De app is eenvoudig te gebruiken. Eerst neem je een selfie of kies je er een uit je galerij en upload je deze. Na een paar aanrakingen en een beetje hulp van kunstmatige intelligentie (AI), verandert de app je foto in een oudere versie van jezelf. De app heeft ook verschillende filters waarmee je een bril, baard of zelfs een kapsel kunt toevoegen. En het mooie is dat de app gratis is.

Nou, als er iets online gratis is, moet je twee keer voorzichtig zijn. Als je de app downloadt, vraagt de app om toestemming, bijvoorbeeld om toegang te krijgen tot je galerij en camera. Wanneer we een app downloaden, slaan we meestal de algemene voorwaardenpagina’s over en gaan we akkoord met de voorwaarden die er voor ons in staan. Het probleem is in de meeste gevallen dat we geen duidelijk idee hebben van de toestemming die we aan een bepaalde app geven.

Als je akkoord gaat met de algemene voorwaarden van FaceApp, geef je de app ook toestemming om je locatiegegevens en je digitale voetafdruk, inclusief je zoekmachinegegevens, op te slaan. Ondertussen kunnen je foto’s ook gebruikt en gedeeld worden door derden, voornamelijk voor commerciële doeleinden. Bij het downloaden van dergelijke apps is het belangrijk om er rekening mee te houden dat je digitale voetafdruk kan worden getraceerd, maar alleen als je dit toestaat. Vergeet nooit dat uw digitale gegevens belangrijk zijn, en de belangrijkste gegevens die u bezit, zijn uw foto’s.

Sabah

T.A. ✅