Een emotionele presentatievideo (zie onderaan) voor de nieuwe uitrusting van de topvoetbalploeg Trabzonspor kreeg veel lof van fans online, maar ook van de kranten.

https://www.nieuwsblad.be

De video van twee minuten vertelt het verhaal van een jonge Trabzonsporfan uit een bergdorp in de noordelijke Turkse provincie Trabzon.

Ontgoocheld door het feit dat hij, in tegenstelling tot zijn vrienden, geen trui van zijn favoriete team heeft, neemt de jongen een gewoon grijs T-shirt en gebruikt een markeerstift om nummer 10 en de naam “Abdülkadir” op het shirt te zetten als verwijzing naar de 20-jarige vleugelspeler van de club Abdülkadir Ömür.

Zijn moeder gebruikt traditioneel handwerk om met behulp van een weefgetouw een shirt van Trabzonspor voor haar zoon te maken, wat de jongen erg blij maakt.

Volgens Trabzonspor is de nieuwe grijze uitrusting geïnspireerd op de “keşan” – versierde hoofddoeken die in de noordelijke regio worden gedragen.

De video gedeeld door de club op Twitter werd sinds vrijdagavond meer dan 10.8 miljoen keer bekeken en ontving 30.000 retweets en 125.000 likes.

De video werd onder andere opnieuw gedeeld door Barcelona-verdediger Gerard Pique, die zijn post begeleidde met applaudisserende emoji’s.

Trabzonspor, de meest succesvolle Turkse club, afgezien van Istanbuls “grote drie” Galatasaray, Fenerbahçe en Beşiktaş, eindigde als vierde in de Turkse Süper Lig in het seizoen 2018/19 en zal na een onderbreking van drie jaar terugkeren naar de Europese competities.

Sabah

T.A. ✅