In een gesprek met AA, volgend op de bekendmaking van de overname van de hoofdschuilplaats van de PYD/PKK genaamd Heuvel Bursaya, liet Abu Ali Sicco (commandant van het derde corps) weten dat het hoofddoel van de strategische operatie bereikt is.

Sicco: “We hielden recent een van de PYD/PKK terroristen gevangen. Deze gevangene gaf aan dat de terroristen reeds langere tijd Koerden dwingen te vechten tegen het Turkse leger en de FSA.” Het zou hier onder andere gaan over rekruten van 16 en 17 jaar oud.

Niet lang geleden lanceerde het Turkse leger, in samenwerking met de FSA, operatie Olijftak met als doel het uitschakelen van de PYD/PKK terroristen in en om de streek rondom Afrin. Recent slaagde de Turkse militairen erin heuvel Bursaya in te nemen, wat een van de hoofdschuilplaatsen vormt van de terroristische groep. De heuvel werd onder andere gebruikt als lanceerplatform voor terroristische aanvallen in Turkije en Syrië.

De PYD/PKK terroristen gebruikten heuvel Bursaya daarnaast voor het bestoken van burgerdoelwitten in het centrum van de Turkse provincie Kilis en het Syrische district Azaz. Hiervoor werd onder andere gebruik gemaakt van zwaar geschut als mortieren, artilleriegeschut en raketgeschut.

Operatie Olijftak startte op 20 januari dit jaar en heeft als doel het uitschakelen van de terroristen van de PYD/PKK en Daesh.

Volgens de Turkse Algemene Stafchef wil men met de militaire operatie veiligheid en stabiliteit creëren langs de Turkse grenzen en de regio eromheen. Daarnaast probeert men ook de Syrische bevolking in de streek te bevrijden en te vrijwaren van verdere gruwelijkheden en dwangpraktijken door de terroristische groeperingen in het gebied.

AA