Bij een zelfmoordaanslag aan de toegang tot het stedelijke Gulshan Iqbal-park in de Oost-Pakistaanse stad Lahore zijn zondagavond minstens 70 doden en meer dan driehonderd gewonden gevallen, onder wie zeker vijftig kinderen. Dat meldden hoge regeringsfunctionarissen.

De aanslag is inmiddels opgeëist door Tehreek-e-Taliban Pakistan Jama’at ul-Ahrar, een splintergroep van de Pakistaanse taliban. Volgens een zegsman van de terreurgroep werden in het bijzonder christenen geviseerd. Steeds volgens de man is de bomaanslag in Lahore de eerste in een voor dit jaar geplande reeks, verspreid over het Pakistaanse grondgebied.

Vrouwen en kinderen
Het park was wegens het lange paasweekeinde druk bevolkt, met opvallend veel mensen van de christelijke minderheid. Onder de slachtoffers zijn veel vrouwen en kinderen. De bom ontplofte op enkele meters van een kinderspeeltuin. De premier van Punjab, Shehbaz Sharif, heeft drie dagen van rouw uitgeroepen. De provincie had al meer dan een jaar geen omvangrijke aanslag meer meegemaakt.

Pakistani rouwen om een slachtoffer van de  aanslag op 28 maart 2016 in Lahore (Pakistan). De aanslag was gericht op christenen, die net het Paasfeest vierden.
Pakistani rouwen om een slachtoffer van de aanslag op 28 maart 2016 in Lahore (Pakistan). De aanslag was gericht op christenen, die net het Paasfeest vierden.

Medeleven
De Turkse president heeft de aanslagen veroordeeld. De president liet vandaag weten mee te leven met de gewonden. “Turkije staat altijd langs Pakistan zoals het altijd heeft gedaan”, twitterde de president.

Bron: VTM