Manisa (provincie)

De Duitse automobielgigant Volkswagen heeft besloten, om als nieuwe fabriek buiten Duitsland, een nieuwe productiefaciliteit uit te bouwen in de Turkse provincie Manisa in de Egeïsche regio. Het bedrijf zal vanaf 2020 auto’s produceren met een jaarlijkse productiecapaciteit van 300.000 wagens.

 

Een nieuwe firma – Volkswagen Turkey Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.S. – werd opgericht met een startkapitaal van 943,5 miljoen Turkse lira, of 164,46 miljoen euro. Dit stond maandag te lezen in het Turkse handelsblad. Volgens het blad is de firma in het Westen van Turkije opgericht om auto’s, vrachtwagens en andere transportmiddelen, evenals de onderdelen ervan, te ontwerpen, produceren, verkopen, importeren en exporteren. In het bestuur zitten onder andere Jens Kellerbach en Jurger Unser.

 

Prominente autobouwers als Fiat, Ford, Honda, Hyundai, Mercedes, Renault en Toyota hebben al productiefaciliteiten in Turkije, een van de belangrijkste markten voor auto’s. De laatste cijfers van de ODD (Automotive Distributors Association) laten zien dat in Turkije in de periode van januari tot september dit jaar 28.807 voertuigen van de Volkswagengroep verkocht zijn. Het gaat om 23.324 personenwagens en 5.483 commerciële voertuigen.

Bron: Hürriyet