De voedingsexperte Canan Karatay heeft gewaarschuwd over de gevolgen van het drinken van thee na een maaltijd. Canan Karatay heeft weer een aantal opmerkelijke dieetadviezen gegeven zoals ze vaker doet.

Suiker is een gif

Volgens Karatay mogen olijven in grote aantallen genuttigd worden tijdens het ontbijt. Karatay merkte ook op dat suiker als het ware een gif is voor het lichaam. Daarom raadde ze aan om boter in de plaats van suikerklontjes in de thee te doen.

Karatay benadrukte dat suiker een van de oorzaken is van kanker en dat een suikerverslaving aanleiding kan geven tot andere ziekten. Volgens Karatay zijn de geliefde én gehate gerechten kokoreç (grill van ingewanden), işkembe (pens- en pootjessoep) en kella paça (soep van schapenkop) ook zeer gezond.

Geen thee na de maaltijd

Karatay waarschuwt ook voor het drinken van thee na een maaltijd. Dat zou aanleiding geven tot een ijzertekort. Het drinken van mineraalwater na een maaltijd is echter geen probleem. De gezondste versie van een koffie is dan weer een zuivere Turkse koffie zonder enige toevoegingen.

Wormstekige appels eten

Bij de groenten en fruit genieten organische producten de voorkeur. Vooral wormstekige appels mogen gegeten worden volgens Karatay. Ze wees op de gevaren van landbouwproducten die genetisch gemodificeerd zijn en te veel pesticiden krijgen.

 Tien eieren per dag

Om goedkoop gezond te eten raadde Karatay aan om per dag tien eieren te eten. Ook is het drinken van water met zout belangrijk. Zout is immers cruciaal en vooral steenzout is gezond volgens Karatay.

Sabah

T.A.