Een passagiersvliegtuig van Jazeera Airways uit Koeweit heeft donderdag een noodlanding gemaakt in de noordelijke Turkse provincie Trabzon vanwege een bommelding.

Veiligheidstroepen evacueerden de passagiers terwijl werd gezocht naar een mogelijke bom aan boord.

De autoriteiten doorzochten ook de bagage van de passagiers, nadat elke passagier was gefouilleerd.

De bestemming van het vliegtuig, dat opsteeg in Koeweit-Stad, is onduidelijk. De luchthaven van Trabzon was korte tijd gesloten voor vluchten terwijl de politie haar huiszoeking verrichtte.

De vlucht, met 51 passagiers en zes bemanningsleden aan boord, landde veilig in Trabzon en alle passagiers werden geëvacueerd, vertelde Trabzon gouverneur İsmail Ustaoğlu aan verslaggevers.

Ustaoğlu zei dat de dreiging niet specifiek was voor de vlucht die in Trabzon landde. Toch werd het vliegtuig uit voorzorg naar Trabzon omgeleid, overeenkomstig de internationale luchtvaartvoorschriften.

Het zou zijn reis hervatten zodra de bagage was gecontroleerd, voegde hij eraan toe. Bij het zoeken werd geen bedreiging gevonden en de vlucht keerde terug naar Koeweit, meldden media.

In Koeweit zei Jazeera Airways dat het “een mededeling had ontvangen die wees op een mogelijke veiligheidssituatie”.

“Deze communicatie werd geëvalueerd en als niet geloofwaardig beschouwd,” zei de maatschappij op Twitter, eraan toevoegend dat “alle vluchten uit voorzorg zijn voorzien van extra screeningmaatregelen.”

Bron: Sabah