Vijfenveertig dansers uit zes landen zijn gestrand in de populaire Turkse badstad Antalya. Ze zouden er normaal gezien avondshows geven, maar daar stak de coronacrisis een stokje voor.

Ze hebben een hangar ingericht als repetitieruimte, waar ze nu elke dag oefenen.

Ze komen uit Cuba, Argentinië, Colombia, Ethiopië, Georgië en Oekraïne. Ze waren van plan om in de hotels op te treden.

Maar door COVID-19 waren alle hotels plots gesloten en alle vluchten geannuleerd. Dus ze konden niet optreden, maar konden ook niet terug naar huis.

Maar ze laten het hoofd niet hangen.

“We moesten blijven oefenen en fit blijven,” zegt de Georgische danseres Nana Modebadze. Daarom besloten ze een hangar om te toveren tot oefenruimte.

“We zijn gek op dansen en het spijt ons heel erg dat we niet kunnen optreden. Maar we blijven elke dag oefenen alsof we morgen op de planken zouden moeten staan,” voegt haar Argentijnse collega Julieta Sgarlatta daaraan toe.

Momenteel is de hangar hun arena. Acrobaten dansen op koorden die aan het plafond hangen of wandelen over staaldraad. En dansers oefenen hun choreografie voor gigantische spiegels.

Niet alleen zij, maar ook de organisatoren wachten vol ambitie tot het toerisme weer op gang komt.

“We verwachten de eerste toeristen tegen juli. Dus de artiesten beginnen zich best nu al voor te bereiden. Normaal moesten er 800 dansers komen, maar nu zijn er nog maar 50,” zegt Halis Altay, hoofd van de organisatie Seans.

“Maar de entertainmentsector zal nog niet meteen heropstarten.”

Bron: Hürriyet

S.V.R.