Het Nederlands bedrijf Corendon, dat 3 hotels heeft in de Mediterrane provincie Antalya, organiseert “coronavrije vakanties” naar de populaire badplaats. Toeristen kunnen zich eerst voor 50 euro laten testen op COVID-19.

Daarna zal de reisorganisator hen met een eigen vliegtuig van Amsterdam Schiphol naar Antalya brengen. Daar aangekomen, worden de reizigers naar hun hotel begeleid door mensen die zelf negatief getest hebben op het virus. Daardoor hoeven ze niet in contact te komen met mensen die mogelijk wel besmet zijn.

“Als je op vakantie een mondmasker moet dragen en anderhalve meter afstand moet houden, voel je je toch niet echt met vakantie”, aldus Steven Van Der Heijden, CEO van Corendon. “Onze klanten moeten zich vrij kunnen voelen, en ik denk dat we daar vanaf 26 juni voor kunnen zorgen. Het is dan wel belangrijk dat de klanten hun hotel niet verlaten. Meestal gebeurt dat toch niet. In onze hotels kan aan elke behoefte voorzien worden, van voedsel en drank tot entertainment, dus ik verwacht dat mensen graag zullen boeken.”

Corendon plant ook dergelijke coronavrije pakketten op het Spaanse eiland Ibiza, het Caraïbische eiland Curaçao en het Italiaanse eiland Sardinië.

K.L.

(Bron: Hürriyet)