De Turkse steden Istanbul, Antalya, Edirne en Artvin zijn opgenomen in een lijst van de 100 meest bezochte steden ter wereld. De vier steden prijken bij de top op de lijst die dinsdag werd gepubliceerd door Euromonitor International in London, een onderzoeksinstituut voor de toerismesector.

Volgens de lijst is Hong Kong de meest bezochte stad met 26,5 miljoen bezoekers. Bangkok werd tweede met 21,2 miljoen bezoekers, gevolgd door Londen met 19,2 miljoen.

Istanbul werd 15e in de lijst met 9,2 miljoen bezoekers. De hoofdstad van het Turkse toerisme Antalya werd 29e met 6,1 miljoen bezoekers, het westelijke Edirne 68e met 2,8 miljoen en Artin 85e met bijna 2,4 miljoen.

Volgens Euromonitor International hebben veel traditionele topbestemmingen zwakke resultaten neergelegd door de veiligheidszorgen van toeristen veroorzaakt door terreuraanvallen doorheen Europa.

Onveranderd

 “Ondanks terreuraanvallen bleven de plekken van de top 10 Europese steden onveranderd, alhoewel Parijs in de ranking is gedaald als gevolg van de twee grote terreuraanvallen in 2015,” zei het rapport.

Het rapport voegde toe dat Artin deze trend weerstond daar het populair bleef bij Georgische toeristen dankzij haar nabijheid.

Geplaatst

Artvin werd ook geplaatst in de lijst met “Vijf Best Presterende Europese Steden in 2017” met een toename van 9 procent aan bezoeken dit jaar.

Euromonitor International concludeerde dat in 2016 de top 100 steden 558 miljoen internationale aankomsten verwelkomden. Met 1,2 miljard trips wereldwijd zijn de bezoeken aan de top 100 steden verantwoordelijk voor 46 procent van de trips.

 “Het belang van steden voor toerisme groeit gestaag in de afgelopen jaren en de bezoeken aan de top 100 steden overtreffen de globale bezoeken bijna jaarlijks. Er wordt verwacht dat deze trend zal voortduren,” zei het rapport.

Sabah