Foto: Meral Akşener

MHP-voorzitter Bahçeli, een bondgenoot van Erdoğan, heeft de İYİ-partij opgeroepen om zich met hen te herenigen. Als antwoord daarop heeft de partij een video de wereld ingestuurd, waarop te zien is hoe hun leider in lachen uitbarst.

Devlet Bahçeli, voorzitter van de Nationalistische Partij (MHP), heeft de İYİ-partij (Goed) opgeroepen tot een hereniging. Hij deed dat in de aanloop naar het speciale congres dat de partij vandaag (op 3 augustus) houdt. In een tweet zegt hij dat een hereniging een goede zaak zou zijn voor de toekomst van Turkije.

De MHP vormt samen met de Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (AKP) van president Recep Tayyip Erdoğan de ‘Volksalliantie’. De İYİ-partij daarentegen, die zich in 2016 van de MHP heeft afgesplitst, vormt de ‘Nationale Alliantie’ met de Republikeinse Volkspartij (CHP, de grootste oppositiepartij).

Als reactie daarop werd op het officiële Twitteraccount van de partij Bahçeli’s oproep gepost met daaronder een video waarop hun voorzitter, Meral Akşener, in lachen uitbarst en zegt: “Dit is geweldig.”

 

Akşener tweette hier ook over op haar persoonlijk account. Ze citeert Bahçeli’s boodschap en geeft als commentaar: “Mijnheer Erdoğan, wat heb je nu weer tegen die vriend van jou gezegd?”

Lütfü Türkkan, voorzitter van de parlementaire fractie van de İYİ-partij, tweette dan weer: “Iedereen vraagt zich af wat er aan het gebeuren is. Bereid jullie voor op de verkiezingen van november.”

Bron: bianet

S.V.R.