De in Oostenrijk wonende Bilal Adalı heeft een boete van 710 euro gekregen door de politie voor het uiten van zijn ongenoegen toen hij langs een PKK-terreurdemonstratie reed met zijn taxi.

Bilal Adali die een boete kreeg voor het uiten van zijn vrije meningsuiting tijdens een terreurmanifestatie deed zijn verhaal aan de reporters van de Turkse persbureau Anadolu Agency.

“Ik wist niet wat mij overkwam”, zegt Bilal. “Plots stormden van alle kanten politieagenten naar mij toe. Toen een van de agenten om mijn papieren vroeg, zei een andere politieagent ‘je leven is voorbij in dit land‘. Alsof dit dreigement niet erg genoeg was zei een ander agent ‘jullie Erdogan-aanhangers zijn allemaal hetzelfde‘.

Boete om ’traag rijden’

“Nadat ik mijn papieren terug kreeg van de agenten zei een van de agenten ‘je gaat een mooie brief ontvangen’, op een sarcastische manier. Na een week kreeg ik een brief thuis met een boete van 710 euro”, zegt Adili. “Ik vind het uiterst schandalig dat zoiets kan gebeuren in Europa. Op de brief staat vermeldt dat ik een boete heb gekregen omdat ik traag reed. Dat is flauwekul”, zegt Adali. “Je kan daar enkel en alleen een boete krijgen, als je daar harder rijdt dan 30 per uur”, voegde hij er nog aan toe.

 

Anadolu Agency