Onder de veroordeelden uit de van zaak 2014 zijn 6 minderjarigen, die elk 110 jaar gevangenisstraf moeten uitzitten

Een rechtbank in Ankara veroordeelde 24 van de 41 verdachten en gaf hun levenslang voor hun betrokkenheid bij de moord op vier personen, waaronder de Koerdische tiener Yasin Boru die brutaal werd vermoord in het zuidoosten van Turkije in 2014.

Het tweede Hoge Strafgerechtshof gaf 16 van de totale veroordeelden vijf verzwaarde levenslange gevangenisstraffen ieder.

Uit het archief

Moord door foltering

Twee anderen werden veroordeeld tot verzwaarde levenslange gevangenisstraf, terwijl zes andere minderjarigen ook werden veroordeeld in de zaak, ze kregen elk 110 jaar gevangenisstraf.

Het hof stelde dat een strenge straf werd gegeven aan de veroordeelden wegens “het vermoorden door foltering en met afgrijselijke gevoelens” zowel als “het verstoren van de eenheid en territoriale integriteit van de staat”.

Voedsel uitdelen aan vluchtelingen

Op 5 oktober 2014, werden de 16-jarige Boru en zijn vrienden – Ahmet Dakak, Riyat Gunes en Hasan Gokguz – achtervolgd en gelyncht door vermeende pro-PKK aanhangers op de tweede dag van Het Offerfeest terwijl ze voedsel aan het uitdelen waren aan Syrische vluchtelingen.

De moordenaars hadden Boru en zijn vrienden beschuldigd vermeende leden van Daesh te zijn voordat ze hen vermoorden, volgens de tenlastelegging.

Anadolu Agency