De bekende “verzonken minaret” in het omliggende meer in het district Bafra, gelegen in de Noordelijke provincie Samsun zal binnenkort een toeristische attractie worden. De minaret is gelegen in het “Derbent Dam Meer” dat ontstond in 1991. Ten gevolge van de bouw van de dam kwam een groot gedeelte van de wijk Boğazkaya onder water te staan.

foto: google maps
foto: google maps

De minaret is het enige zichtbare gedeelte van de – in totaal 200 – verzonken huizen waardoor de regio ook een toeristische attractie rijker is. Verschillende faciliteiten waaronder een zalmkwekerij, motels en jeugdherbergen werden rond het meer gebouwd.

Duikexcursies

Rond de minaret worden ook duikexcursies aangeboden waardoor toeristen dit “mini-atlantis” kunnen bezoeken. Bezoekers kunnen eveneens genieten van een safari tour rond het meer of gewoon een dagje vissen in een prachtige omgeving. De burgemeester van Bafra, Zihni Şahin zegt dat de regio heel wat toeristische attracties te bieden heeft: “De natuur is hier prachtig. Bovendien is de regio rijk aan historische, culturele en geografische bezienswaardigheden.”

De minaret zal het toerisme in de streek promoten en volgens de burgemeester is de minaret ook zeer populair bij . De verzonken minaret was vroeger het centrum van het dorp en was omgeven door een reeks hoge bomen. De takken van de bomen zijn nu soms nog zichtbaar boven het wateroppervlak.

batik-minare-2
foto: Atakum

b6xietxccaaqpuv

Sabah