De inspanningen die Turkije doet om vluchtelingen op te vangen, verdienen erkenning, zegt Russisch supermodel en goodwill-ambassadrice van de VN.

De empathie die Turkije toont doorheen alle humanitaire acties is een voorbeeld voor de rest van de wereld. Dat zei een goodwill ambassadrice van de VN die te gast was in Antalya.

In de provincie Antalya, aan de Middellandse Zeekust, wordt het evenement ‘Let’s talk’ georganiseerd, rond de rechten en het welzijn van vrouwen. Het Russische supermodel en VN-gezante Natalia Vodianova was er te gast op vrijdag. In een interview met Anadolu Agency zei ze dat Turkije op dit vlak veel actie onderneemt.

Volgens haar doet Turkije enorm veel inspanningen voor het lot van de vluchtelingen. Die verdienen erkenning, want ze zijn een “belangrijke les” in solidariteit met ontwikkelingslanden.

Vodianova benadrukte het belang van seksuele opvoeding voor meisjes.

Natalia Kanem

In Antalya was ook Natalia Kanem te gast. Zij is hoofd van het Bevolkingsfonds van de VN (UNFPA). Volgens haar is dit evenement “fantastisch”, omdat het de stilte rond het thema van de vrouwenrechten helpt doorbreken.

Emine Erdogan

Ze prees de Turkse presidentsvrouw Emine Erdoğan omdat ze een voorvechtster is van vrouwenrechten, en in het bijzonder het aan banden leggen van kindhuwelijken.

“We leren van elkaar waarom het zo belangrijk is om meisjes goed te informeren over hun lichaam. Zo kunnen ze zichzelf beschermen, hun opleiding afmaken en tot een gelukkig leven komen,” aldus Kanem.

AA

S.V.R.