Selahattin Ünal

De Turkish Anatolian Dogs Kennel Club (TAD), de eerste en enige vereniging voor Turkse herdershonden, heeft een voorstelling georganiseerd in Genk. Daarmee wil de organisatie meer publiciteit wekken voor en informatie verstrekken over de Turkse herdershonden. Het is de eerste keer dat een dergelijk evenement wordt georganiseerd in Europa.

Er werd uitvoerig en gedetailleerd gesproken over de vijf verschillende soorten Turkse herdershonden: de Zwarte Zee berghond, de Malakli, de Boz, de Akbas en de Kangal herdershonden.

via: belemturktv.com

De voorzitter van de TAD, Selahattin Ünal, had het volgende te zeggen tijdens de voorstelling:

“Het doel van onze vereniging is om iedereen te informeren over vele misconcepties over de Turkse herdershonden. Sinds de jaren 50 is elk volk goed geïnformeerd over hun eigen hondenrassen, maar wij denken nog steeds dat we enkel de Kangal hebben. Met dit project beginnen we in België. In de rest van Europa is ons project opgemerkt en er is ons gevraagd om ook in andere landen evenementen te organiseren. We willen in heel Europa actief worden en iedereen kennis laten maken met onze honden. Ik heb 15 jaar ervaring in het opvoeden en fokken van honden. Onze bestuursleden Ervasi Özdaş, Ahmet Ulgar, Mehmet Arslano en Kemal Pirinç en hun vele jaren aan ervaring zullen ons helpen om dit project te verwezenlijken.”

belemturktv.com

Belemturk

T.A. ✅