Bizar nieuws op de gemeenteraad van Ranst (gelegen in Antwerpen, België): de twee Turkse herdershonden die vorig jaar mensen aanvielen en een hondje doodbeten in Ranst, blijken naar Turkije te zijn gerepatrieerd.

In augustus vielen ze vermoedelijk wandelaars aan, waarbij een persoon gewond raakte en een hondje werd doodgebeten op de fiets- en wandelweg naast het voetbalveld.

Omdat er op de duur een angstpsychose heerste, liet de burgemeester de twee honden verwijderen bij de eigenaar.

“Blijkt dat er een organisatie bestaat die dit soort dieren repatrieert naar hun natuurlijke habitat. Die honden zijn weer naar de Turkse bergen gerepatrieerd.”

De eigenaar ging niet akkoord en trok naar de Raad van State omdat hij meende dat de burgemeester zijn bevoegdheid te buiten was gegaan, maar hij werd in het ongelijk gesteld.

Oppositieraadslid Engelen (Vlaams Belang) klaagt wel aan dat een hond van diezelfde eigenaar onlangs weer ontsnapte. Ze begrijpt niet dat de eigenaar alweer Turkse herders mag houden.

Volgens Christel Engelen moet de gemeente strenger optreden tegen loslopende honden.

“Die vrouw en man die vorig jaar werden aangevallen, zijn recent opnieuw besprongen door een andere loslopende hond.”

Johan De Ryck, de burgemeester, begrijpt de angst bij die mensen.

“Ik raad mensen met klachten over loslopende honden aan om dit bij de politie te melden. Als de eigenaar gevonden wordt, kan hij een GAS-boete krijgen. Sinds het incident met de Turkse herders vorige zomer heeft de politie meerdere oproepen voor loslopende honden gekregen.”

Bron: Belgische media

Schapenboer Theo en zijn ‘Turkse Kangals’ onder vuur