De vakantiedagen die in Turkije worden voorzien in het kader van het Offerfeest zullen dit jaar tot 10 dagen verlengd worden, volgens de verklaringen van de vicepremier Bekir Bozdağ.

Het Turkse kabinet besloot dit tijdens een vergadering die werd voorgezeten door president Recep Tayyip Erdogan. De woordvoerder van de viceminister Bekir Bozdağ deed de aankondiging en verklaarde aan de pers dat de beslissing gemaakt werd om “familiebezoeken aan te moedigen, de toerismesector te ondersteunen en om de handel te stimuleren”.

Extra vakantiedagen

Er werd besloten dat de extra vakantiedagen van start gaan op 28 augustus en dat ze op 3 september zullen eindigen. De woordvoerder van Bozdağ verklaarde ook dat de pensioenen op 28 augustus zullen uitgekeerd worden.

Economische productiviteit

President Recep Tayyip Erdoğan verklaarde al op 11 augustus dat de regering de mogelijkheid zou onderzoeken om de vakantiedagen uit te breiden om zo de toerisme sector een boost te geven. De Turkse minister van Economie, Nihat Zeybekci, uitte echter zijn bedenkingen hierover, omdat er niet voldoende rekening zou gehouden worden met het effect  van de maatregel op de economische productiviteit.

De voorzitter van het ‘Turks Hotel Federatie’ (TUROFED), Osman Ayık, daarentegen stond wel achter het verlengd feestdagen voorstel. Het zou de moraal van de Turken meer bevorderen dan dat het de productie zou tegenwerken.

Nood aan een boost

“De toerisme sector in het bijzonder heeft nood aan een boost na de moeilijke periodes van vorig jaar,” verklaarde hij hierover volgens Anadolu persagentschap. “Deze opportuniteit moet gezien worden in de context van steun aan de toerisme sector,” voegde hij eraan toe. De verlenging van feestdagen zal voor de Turken betekenen dat zij zaterdag 26 augustus op vakantie kunnen vertrekken, om vervolgens op 5 september terug het werk te hervatten.

Hurriyet