Er zijn 5.102 mensen in het ziekenhuis opgenomen voor verwondingen tijdens het offeren van dieren op de eerste dag van het Offerfeest in het hele land, heeft Demirören News Agency gemeld.

“De eerste hulp kamers van ziekenhuizen werden gevuld door onervaren slagers,” zei het agentschap op 10 juli.

Alle gemeenten regelden speciale altaren voor de burgers om hun dieren te offeren, maar veel mensen luisterden niet naar de waarschuwingen van de ambtenaren en slachtten de dieren op openbare plaatsen, parken, straten en zelfs de opritten van de snelweg.

Een foto waarop mensen te zien zijn die dieren offeren in de wijk Sultangazi in Istanbul onder een bord met de tekst: “Het is verboden om hier een dier te offeren”, zorgde voor ophef op sociale media.

“Ik heb het dier niet naar een plaatselijk altaar gebracht en naar deze open plek gebracht, omdat het dicht bij mijn huis is,” merkte een inwoner van Sultangazi op, die een boete kreeg voor het offeren in een park.

De boete voor het niet naleven van de regels bedroeg 277 Turkse Liras (16 euro).

Het Offerfeest is de tweede en belangrijkste van de twee belangrijkste feestdagen die in de Islam worden gevierd. Het eert de bereidheid van Profeet Abraham om zijn zoon Ismail te offeren als een daad van gehoorzaamheid aan het bevel van Allah.

In de islamitische maankalender valt Eid al-Adha op de 10e dag van en duurt vier dagen.

De feestdag begon op 9 juli in Turkije en zal eindigen op 12 juli.

Bron: Turkse media