Oğuz Şahin, de vader van de 25-jarige Zwolse Dilara Şahin, een leukemiepatiënte die in opdracht van president Recep Tayyip Erdoğan naar Istanbul werd gebracht, legde de laatste situatie van Dilara uit.

Şahin zei: “Ik kus de handen van die jonge, briljante verpleegsters. Op dit moment staat onze dochter op haar voeten. Leukemie behandeling is de volgende,” zei hij.

De behandeling van Dilara Şahin, die in het ziekenhuis waar zij in Nederland werd behandeld, werd met een privé-vliegtuig naar Turkije werd gebracht in opdracht van president Erdoğan.

Het artsenteam wilde op 1 februari 2022 op basis van Nederlandse richtlijnen de behandeling van Dilara stopzetten. Ze zou sterven direct nadat de stekker werd uitgetrokken van de verschillende medische apparaten.

Dilara’s vader Oğuz Şahin gaf een update over Dilara’s gezondheidstoestand.

“Haar ziekte is ernstig en riskant, maar godzijdank, het punt dat we bereikt hebben is veelbelovend. Dilara werd in Turkije weer op de been gebracht. Onze president, ons ministerie van Volksgezondheid en zorgverleners hebben een ongelooflijke inspanning geleverd.

Dilara bevond zich in een zeer moeilijke situatie toen ze voor het eerst uit Nederland kwam. “Ik kus de handen van onze jonge, briljante verpleegsters. Ze zorgden en verzorgden mijn dochter als een pasgeboren baby. Nu staat onze dochter op haar voeten.

Leukemie behandeling ligt nu op ons voor. Haar behandeling zal zo snel mogelijk beginnen. Voordat we hier kwamen, konden we alleen onze dochter zien slapen op het bed. Nu kunnen we praten met onze dochter.”

Geen contact uit Nederland

Vader Şahin verklaarde dat geen enkele ambtenaar van Nederland, waar zijn dochter staatsburger is, contact met hen heeft opgenomen en heeft gezegd:

“Dilara is ook een Nederlandse staatsburger. We ontvangen beterschapsboodschappen van onze buren die in Nederland wonen. Ondanks al deze incidenten kwam er niet eens een telefoontje van de Nederlandse autoriteiten.”

“Het Nederlandse consulaat ligt hier maar 12 kilometer vandaan. Ze hebben niet eens contact met ons opgenomen om ‘beterschap’ te wensen, op welke manier dan ook,” zei hij.

Bron: Turkse media