Zangeres Linet

De beslissing van Turkije om ook dit jaar niet deel te nemen aan het Eurovisie Songfestival heeft de fans opnieuw teleurgesteld.

Maar sommige zangers van Turkse origine zullen meedingen om namens andere landen deel uit te maken van de iconische show.

Linet, een bekende naam in de Turkse pop en muziek uit het Midden-Oosten, is erin geslaagd door te dringen tot de volgende ronde van “The X Factor Israel”, die de vertegenwoordiger van het land zal selecteren voor het Eurovisie Songfestival 2022 dat in Italië zal worden gehouden.

De in Tel Aviv geboren zangeres betoverde het publiek en de juryleden, waaronder Netta, die het Eurovisiesongfestival 2018 won met het nummer “Toy,” met haar indrukwekkende optreden.

Onder de concurrenten in de show is Sapir Saban, een zangeres uit een Sefardische familie uit de Egeïsche stad İzmir in Turkije. De 26-jarige was de winnaar van “The Voice Israel” in 2017.

De vier finalisten van de X Factor zullen tijdens de Israëlische nationale finale strijden om het gouden ticket naar de internationale wedstrijd.

Ondertussen is Alan Dere, een uit Turkije afkomstige zanger uit Zwitserland, hard op weg om het land te vertegenwoordigen op Eurovisie.

De 20-jarige muzikant, geboren in La Chaux-de-Fonds en beter bekend als de zoon van de Turkse volkszanger Seher Dilovan, nam deel aan de nationale voorrondes met zijn lied “Right Person Wrong Time”.

Sinds Turkije in 2013 besloot zich uit het toernooi terug te trekken omdat de wijzigingen in het stemsysteem oneerlijk zouden zijn, hebben de Turkse fans de laatste negen edities de Eurovisiegeest niet kunnen voelen, maar hielden ze wel hun hoop op de volgende show levend.

Elk jaar doken er geruchten op over de terugkeer van Turkije naar Eurovisie, maar uiteindelijk werden die geruchten de wereld uit geholpen omdat de officials ze altijd weerlegden en bij hun beslissing bleven om niet terug te keren naar de zeer geliefde wedstrijd.

Net zoals de vorige jaren, doken er ook dit jaar geruchten op dat Turkije een comeback zou maken op Eurovisie, maar die geruchten werden uiteindelijk weerlegd door de officials, die bij hun beslissing bleven om niet terug te keren op de zeer geliefde wedstrijd.

Bron: Hürriyet