Linet, een bekende naam in de Turkse pop en Midden-Oosten muziek, heeft bekend dat ze een deserteur was in de Israëlische Defensie Strijdkrachten (IDF) tijdens het babbelen met haar fans tijdens de opening van een entertainment venue in Istanbul.

Zingend voor haar fans die met een privé-vliegtuig van Israël naar de Turkse metropool waren gekomen, merkte Linet op dat ze in Israël was geboren, daar opgroeide en daar woonde tot ze een leeftijd bereikte waarop ze de dienstplicht niet wilde vervullen.

“Toen de schooltijd voorbij was, zeiden ze: ‘het is tijd voor de militaire dienst’. Dus kwam ik naar Turkije. Ik ben trouwens een deserteur. Ik zei dat wat er ook gebeurt, laat me in Turkije zijn, laat me in Turkije sterven,” merkte ze op.

De IDF is een van de enige legers in de westerse wereld waar vrouwen bij wet in militaire dienst worden geroepen.

Verplichte dienst voor vrouwen in de IDF is 24 maanden, afgezien van rollen die in de voorschriften zijn gespecificeerd.

Linet diende slechts drie maanden in de IDF.

De Turks-Israëlische zangeres werd onlangs genoemd bij de kandidaten om deel te nemen aan het seizoen 2021 van de Israëlische versie van The X Factor, die de Israëlische vertegenwoordiger zal selecteren voor het Eurovisiesongfestival 2022 dat in Italië zal worden gehouden.

Bron: Hürriyet