Foto: Tarkan (links) en Doğuş (rechts)

In een nieuw lied en een nieuwe videoclip, die op de sociale media te zien zijn, reageert popzanger Doğuş op het lied ‘Geççek (Het zal voorbijgaan) van megaster Tarkan met de woorden ‘Geçmicek (Het zal niet voorbijgaan).

In het nummer zegt Doğuş: “Het gaat niet voorbij.” Het lied van Tarkan werd alom omarmd als een hoopvol lied voor de toekomst van Turkije, een beeld van het land met minder economische en politieke strijd, of de verwoestende gevolgen van de pandemie.

“Het zal voorbijgaan, natuurlijk, ook dit zal voorbijgaan. Zie, je zult vol hoop zijn. Oh, dan zullen we spelen en dansen. Die zonnige dagen zijn heel dichtbij geloof me. Het zal gaan zoals het kwam. Alles heeft een einde, deze beproeving zal ook eindigen. Oh, dan zullen we spelen en dansen. Die zonnige dagen zijn heel dichtbij geloof me,” zong Tarkan in zijn lied. Hij hoopte dat het lied mensen “moraal en hoop” zou brengen.

Het nieuwe lied van Doğuş impliceert echter het tegenovergestelde – dat de huidige situatie in Turkije niet voorbij zal gaan.

De zanger zegt dat het lied niet bedoeld is als een reactie op dat van Tarkan en dat het “lang geleden is voorbereid”.

“Ik laat de interpretatie over aan de luisteraar…Ik denk dat iedereen zich met zijn eigen zaken moet bemoeien,” zei hij in een interview met Tele1.

De zanger deelde slechts een deel van het nummer met de mededeling dat het binnenkort zal worden uitgebracht. In de videoclip was hij te zien in een kapiteinsoutfit.

Bron: Turkse media