De voor- en achterkant van het visitekaartje dat Kadir Market als advertentie uitdeelde zijn te zien in deze combinatie van de foto's genomen

De massaal populaire Netflix-serie “Squid Game” uit Zuid-Korea blijft vele aspecten van het leven beïnvloeden, waaronder de reclamesector.

Een markt in de westelijke provincie Izmir van Turkije wilde blijkbaar profiteren van de populariteit van de serie, door visitekaartjes te verspreiden die lijken op die welke in het drama worden afgebeeld, met dezelfde symbolen geïnspireerd op PlayStation-knoppen.

Volgens de foto’s die Şule Temurtaş, een inwoner van Izmir, deelde met de media, heeft één kant van het visitekaartje de rechthoek, driehoek en cirkel symbolen, net zoals in Squid Game.

De andere kant van het kaartje heeft echter een uitnodiging.

“Om een betere service te krijgen,” staat er op het kaartje, dat verder een telefoonnummer en een QR-code vermeldt.

Het blijkt dat het telefoonnummer toebehoort aan Kadir Market in Bostanlı wijk van Izmir’s Karşıyaka district, en dat de QR code de gebruiker doorverwijst naar de WhatsApp bestellijn van de markt.

De Netflix hitserie gaat over een groep van Zuid-Korea’s meest gemarginaliseerde en diep in de schulden zittende kinderen, die strijden in kinderspelletjes voor de kans op 45,6 miljard won ($ 38 miljoen), met dodelijke gevolgen.

“Squid Game” is de nieuwste manifestatie van de steeds grotere invloed van de populaire cultuur van het land, belichaamd door K-pop sensatie BTS en de Oscar-winnende film “Parasite”.

Bron: Sabah